2011.07.01. 13:36 Szonnnja

Mellény - most kell nekem!

Címkék: ballagás laza ing divat second hand ünnepnap kalap zara blúz öv asos orsay mellény waiscoat

A mellény pár éve jött divatba újra, azóta egyre kevesebben hordják. A rövidre szabott mellény amúgy sem tartozik az alap ruhadarabok közé, pedig remek kiegészítője lehet a hétköznapi öltözködésnek. Ráadásul, ha ügyesen kombináljuk, és mondjuk csak havonta párszor vesszük fel, akkor nem is fog unalmassá válni. 

Ünnepi alkalmakon (pl. ballagáson, vizsgán /bár az nem annyira ünnepi:/) még mindig sok csajt látni fehér blúzban és fekete vagy szürke mellényben, de az utcán kevésbé gyakori látvány. Jellemző, hogy a bevállalósabb, egyedibben öltözködő lányok hordják. 

A volt szobatársam tekintélyes mellény és ing gyűjteménnyel rendelkezik. A baráti körben az ing+öv és az ing+mellény kombináció lett az ő védjegye. Mégsem gondolja róla senki, hogy egyhangúan öltözködik, hiszen a színeket, mintákat, anyagokat (és a sminket és kiegészítőket) nagyon jól variálja, így mindig kicsit máshogy néz ki.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Polyvore-on fellelhető darabokat részletesen megnézhetitek ITT.

A mellényhordásnak is megvan a know-how-ja. Meg hát ízlések és pofonok, mondják. Szerintem például gáz, ha csupán melltartóra, vagy mondjuk nadrágtartóval hordják a csajok, az számomra már túl "laza" (nem akartam igénytelent írni), viszont egy blúzzal vagy passzentos hosszú ujjú pólóval vagy ruhával jól tud kinézni (akár egy kalappal feldobva a szerelést). 

A mellényben szerintem az a legnagyszerűbb, hogy sokoldalú ruhadarab, lehet belőle találni vagány szegecseset és romantikus kötöttet is, mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetszőt.

Amikor nagy divat volt a mellény, engem nem igazán fogott meg, jellemzően kis fáziskéséssel szeretek bele az egyes ruhákba. Általában olyan cuccokat veszek fel szívesen, ami már nem a legtrendibb. Annó nem is vettem mellényt, de most nagyon szeretnék egyet (kettőt, hármat...). Cuki rövideket. Ígérem, ha összejön, teszek fel képeket.

Ha valakinek kedve támadna vásárolni, az alábbi linkeken láthattok néhány darabot:

Zara 

Orsay

A second hand üzletekben és a webshopokban is kimondottan érdemes körülnézni!

Asos

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://greenshoes.blog.hu/api/trackback/id/tr403030065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása