2011.08.02. 21:28 Szonnnja

Pöttyök, szívek - egy cseppnyi infantilizmus

Címkék: cseresznye vásárlás aranyos laza pöttyös cukiság cuki vidám haj kedves csíkos pillangó öv polyvore infantilizmus outfit szíves szívecskés

Az infantilizmus szót általában negatív jelzőként értjük, de az öltözködésünket néha feldobhatja egy-egy aranyosan "infantilis" ruhadarab vagy kiegészítő, jó kedvre deríthet minket is és a környezetünkben lévők arcára is mosolyt csalhat. 

Mint minden esetben, most sem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a mértékletesség és változatosság, valamint a "kevesebb néha több" elv, hiszen nem szabad túlzásokba esnünk. Hogyha a farmer a só és a bors, akkor a cuki ruhadarabok a tárkony vagy a curry. Finomak, egy-egy ételhez baromira jók, de nem biztos, hogy minden nap ezt akarjuk enni. Ugyanígy nem mindig szerencsés, ha valaki állandóan és tetőtől talpig kedves-aranyos-vicces ruhákat hord, fontos, hogy valamennyire komolyságot sugározzunk. Ebbe persze még bőven belefér, ha néha szívecskés zokni kandikál ki a cipőnkből, vagy a fülünkből cseresznyék lógnak, esetleg pillangó vagy virág díszeleg az övünkön. (De hangsúlyozom, nem minden nap.)  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Polyvore-on bemutatott darabokat itt találod.

Szintén fontos átgondolnunk, hogy mely alkalmakkor vehetjük fel bátran kedvenc cukiságunkat, illetve mikor helyes inkább a fiókban hagyni. Állásinterjúra nem ajánlom. Ha vizsgára megyek, akkor már átgondolom, hogy milyen a tanár(úr). Nekem is van olyan professzorom az egyetemen, akinél simán felvennék egy viccesebb darabot... Hétköznapi szinten hangulatfüggő, hogy mikor öltöznék a cseppnyi infantilizmus jegyében. Borús napokon vagy ha rossz kedvem van, kimondottan jótékony hatása tud lenni egy szivárvány színű esernyőnek vagy csíkos zokninak. Házibuliba társaságfüggő.

Szerintem életkorfüggő is. Felnőtt nőkön látom, hogy annyira fiatalok akarnak maradni, hogy kislánynak öltöznek, még a hajukat is úgy hordják. Múltkor egy nagymama korú nőt is láttam így öltözve. Na az ilyen látvány általában elborzaszt és visszataszít. Az idős kornak is megvan a maga szépsége, de szerintem nem az, hogy mindenáron cukik maradjunk. De ez az én privát véleményem. 

Összességében azt mondom, hogy imádom, hogy vannak ilyen ruhadarabok. Kevesebb lenne az életem nélkülük. Ha neked nincs egy kiegészítőd sem, amire illene a cseppnyi infantilizmus kategória, akkor nyomás sürgősen vásárolni. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://greenshoes.blog.hu/api/trackback/id/tr623121282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norcsiling 2012.08.09. 15:39:57

Sziasztok! Nyerjetek Ti is több mint 10000 Ft értékű vásárlási utalványt a Bershka-ba, Pull&Bear-be vagy éppen a Zara-ba! Csak el kell érnetek ebben a menő játékban a második szintre, és onnan már csak a szerencsén múlik a dolog!
www.facebook.com/Ismerkedj/app_331272020276358
süti beállítások módosítása